zondag 27 september 2015

Kom uit je stoel! Anders verhoog je de kans op een vroege dood.


Blijf je te lang op je stoel zitten, dan verhoog je de kans op een vroege dood. Dit bericht trof ik in het weekblad Elsevier aan.

Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat mensen die per dag veel zitten, een grote kans op hart- en vaatziekten, diabetes en verschillende soorten kanker hebben. Ja, denk je....ik sport 3 keer in de week en beweeg elke dag een half uur. En loop 4x in het jaar een marathon. Dit wordt teniet gedaan als je elke dag te lang op een stoel blijft zitten.

De Britse onderzoeker James Levine heeft een onderzoek onder 2 groepen vrijwilligers uitgevoerd. Beide kregen 1000 extra calorieën per dag. De eerste groep zat per dag 2 uur langer dan de tweede groep. De eerste groep verbrandde minder calorieën en kweekte meer vetopslag.

Wat blijkt? Je benen zijn onze grootste spiergroep. Onze stofwisseling reageert negatief als we die niet genoeg bewegen. Nadat wij een maaltijd verslonden hebben, stijgt de bloedsuiker als een raket. Blijven we hierna nog zitten dan blijft dit pieken. De suiker wordt omgezet in vet!

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Zitten is alleen voor rust momenten bedoeld.

Levine zijn onderzoek wordt ondersteund door zijn collega wetenschappers. Zijn Japanse collega's toonden via onderzoek aan dat hoe minder je beweegt, des te slechter je cholesterolgehalte wordt. Zweedse collega's concludeerden dat te veel zitten een grotere kans op een hartaanval verhoogt.

We zijn gewaarschuwd. Velen van ons hebben een kantoorbaan. Hoe kunnen we meer bewegen op de werkvloer? Verstuur minder een email en loop wat meer naar je collega's. Sta om het half uur op en wandel 2 minuten rond. Ga naar het toilet of de printer.

Kortom: blijf niet te lang zitten en sta regelmatig op en beweeg.


1 opmerking:

  1. Top 10 Slots for Free and Real Money - Casino Roll
    What are the best free slot machines for free? Top 10 free 룰렛 만들기 slots 강원랜드여자노숙자 · Wild West Gold 토토 사이트 추천 (Handed Wild 스포츠라이브스코어 West 바카라양방배팅 Gold).

    BeantwoordenVerwijderen