dinsdag 11 augustus 2015

Astaxanthine, het nieuwe wondermiddel tegen huidveroudering?


Astaxanthine is hot onder Hollywood artiesten en Dr. Gert E. Schuitemaker schreef er zelfs een heel boek over. Het supplement staat nu in de top 5 van meest verkochte supplementen in Nederland. Ik werd nieuwsgierig en ging op internet op onderzoek uit. Op medische sites las ik: dat vele studies hebben aangetoond, dat deze stof heilzaam kan werken bij een groot aantal aandoeningen die met veroudering samenhangen.

Astaxanthine is een algen-antioxidant uit het water met een dieprode kleur. Het is de stof die waterdieren zoals de kreeft, de zalm en de flamingo rood/roze laat kleuren. Astaxanthine behoord tot de krachtigste antioxidanten die de natuur ons te bieden heeft. Astaxanthine is 600 keer krachtiger dan vitamine E.  Astaxanthine heeft een speciale structuur waardoor het in organen die moeilijk  te doordringen zijn zoals de hersenen, de ogen, en de huid kan doordringen.

De ultraviolette straling van de zon is een veroorzaker van vroegtijdige veroudering van de huid. Vele onderzoeken wijzen erop dat astaxanthine  hiervoor een natuurlijke bescherming kan bieden.

Astaxanthine behoort tot de vitamine A groep. Astaxanthine is een soort vitamine A.  Vitamine A kan een positieve bijdrage leveren door het jong houden van de huidcellen. De huid kan van binnen uit gerepareerd worden. Huidcel veroudering wordt vertraagd en het lichaam blijft langer jong en vitaal. Ik heb foto's van mensen op het internet gezien, die hun rimpels zagen verminderen, na het slikken van astaxanthine. En dit al na 6 weken.

In een ander onderzoek werden vrouwen van rond de veertig met een droge huid verdeeld in twee groepen. Een groep kreeg dagelijks een capsule met astaxanthine en de andere groep een placebo. De vrouwen met astaxanthine zagen na slechts twee weken hun huid verbeteren: minder rimpels, betere vochtigheid, gladder oppervlak, en minder verslapping van de huid.

Probeer een aantal maanden astaxanthine uit. Maak een foto van bijvoorbeeld je gezicht, voordat je met het slikken van astaxanthine begint. En na 6 weken maak je opnieuw een foto. Let op de verschillen.  Ik hoor graag je bevindingen met astaxanthine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten